Добредојдовте на prijavikorupcija.mk!

Борбата против корупцијата започнува со Вас!

Ова е интернет платформа чија основна цел е на граѓаните да им овозможи безбеден простор за пријавување на сите случаи кои содржат елементи на коруптивно кривично дело. Дополнително, платформата на корисниците им се овозможува да се информираат за корупцијата и нејзините елементи, да се информираат граѓаните за нивните права како жртви или сведоци на корупција, но и обврските за пријавување до надлежните институции на коруптивните кривични дела.

Платформата нуди статистички анонимизирани информации за случаите кои се регистрирани од страна на Хелсиншкиот комитет, а се пријавени од страна на граѓаните (во делот Ресурси -> Извештаи).

Nothing found

Apologies, but no entries were found.